5. Tenim estrella!


Il·lustració de Joan Turu
Inspirat en la metàfora de "la poma que volia ser estrella", una història per aprendre a reconèixer en un/a mateix/a i en els altres, aquelles coses que ens fan brillar, l'estrella que tots portem dins. 
 
A la classe dels "esquimals" tenen un problema, es falten el respecte els uns als altres, es critiquen i a vegades fins i tot s'insulten. En una assemblea, en Bantu, un company, els explica que a l’Àfrica, la terra dels seus avis hi ha la tribu dels Sawabona... En Ricard, el seu mestre, els explica la història d'una poma que volia ser estrella i planten una pomera molt especial, amb el millor de tots ells.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 
· Autonomia emocional: ens permet reforçar l'autoestima individual i col·lectiva, promou l'actitud positiva davant dels problemes i dels conflictes.
· Habilitats per a la vida i el benestar: el grup s'implica de forma activa i participativa, es fixa l'objectiu de canviar el sistema basat en la "queixa" apostant per una actitud positiva, a través del reconeixement millora el benestar i la convivència a l'aula.

En aquests enllaços hi trobareu recursos per treballar el conte a l'aula:
Dossier: Tenim estrella · Recursos per treballar a l'aula
Model de poma per fer l'activitat de "La pomera amb el millor de la nostra classe"  

Per participar amb la vostra escola al "35a Edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar",  llegiu-vos les   bases del concurs, ompliu el formulari per inscriure-us i baixeu-vos els 6 contes en pdf per a imprimir.  Esperem amb il·lusió els vostres dibuixos! 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada